Bankamatik işçilere parmak izi önlemi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 31 Ocak 2009 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

623 işçi ve 160 memurunu çalıştığı Malatya İl Özel İdaresi'nde masa taşıtmak için 2 kişi bulunamadı. Yetkililer çözümü 'parmak izi' uygulamasında buldu.

Malatya İl Özel İdaresi, personelin aktif çalışmasını sağlamak amacıyla 623 işçi ve 160 memurun işe gidiş ve çıkış saatlerini parmak iziyle kontrol edecek. Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, kurumda şu anda 623 işçi ve 160 memurun çalıştığını belirtti. Buna rağmen bir masayı üst kattan alt kata indirmek için 2 kişi bulamadıklarını anlatan Er, "masayı taşıtmak için dışarıdan birkaç kişi getirdik. Uyanıklığı önlemek için Destek Hizmetler Müdürlüğü'nü kurduk" dedi.

BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL!

Kurumda personel fazlası olduğunu belirten Er, 'bankamatik çalışanı' olmayan ama ona benzer bir durumun yaşandığını ve bu duruma bir neşter vurulması gerektiğini söyledi. Er, kurumda personelin işe gelmemesini engellemek için de bir proje hazırladıklarını belirtti. Yeni projede personelin parmak izi ile sabah gireceğini, akşam iş çıkışı parmak izi ile çıkacağı sistemle personeli kuruma getireceklerini vurgulayan Er, "Bunu kartlı sistem yapabilirdik. Ama biri diğerinin yerine kartı basabilir. Parmak izinde bu olmaz. Babasının çiftliği gibi gelip gitmek yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber